tirsdag 17. november 2009

Espen Stjeler

Boken "Espen stjeler" fortsetter med at Espen blir enda mer redd og sint. Siden han ble beskyldt for å stjele Trudde sine penger. Rebusene om Espen fortsetter (Espen stjeler), han prøver å viske ut rebusen. Læreren kommer for å be om unnskyldning og vil hjelpe Espen, men Espen vil ikke ha lærerens hjelp. Etter en trist skoledag drar Espen til parken for å gi endene den gamle bollen i fra skolesekken. Etter å ha gitt ut nesten hele bollen er det en and som ikke har fått noe som helst fordi de andre endene tar smulene før han. Anden angriper de andre endene fordi hun er sulten, Espen roper på de andre endene og sier at de må slutte å ta alle smulene. Politiet ankommer parken, Espen blir redselsfull og tar fart i motsatt retning. Han lurer på hvordan det er å være i fengsel, men blir kvalm av tanken. Han kaster opp og drar hjem, når han kommer hjem kaster han opp igjen, deretter legger han seg. Espen drømmer om en hest og seg selv, hesten forteller Espen at hverken politiet eller Ragnar er verste som fins. Hesten forteller at kanskje Ragnar var den som stjal pengene til Trude. Til tross for at Espen var seint var Ragnar på do når han kom så seint, derfor kunne han like så godt ta pengene som Espen.

Neste dag er Espen glad og lykkelig i det han traver til skolen. Brødene blir delt ut i klasserommet, når Ragnar får sitt tar Espen å knekker det i to og sa "her er tyven". Men brødet var tomt, Ragnar begynte å gråte, "hun skulle jo få det av meg" , det visste seg at Ragnar skulle gi brødet til moren sin. Læreren tok fram en femtilapp og gav den til Trude, og sa at vi nå kan glemme at pengene ble borte. Læreren deretter bestemte seg for å lese for klassen i stedet for vanlig undervisning, men ingen i klassen hørte nesten ingenting pga Ragnars hulking.

Samme dagen forklarte Espen hvorfor han hadde oppført seg så underlig , foreldrene reagerte og bestemte seg for å snakke med foreldrene til Ragnar. Etter en lang stund, kom foreldrene hjem, de sa at Ragnar måte bo hos dem. Fortsettelse følger......

Boken "Espen Stjeler" er en ganske frodig og spennende bok til å være så kort som den er. Den greier å få mye intensitet til leseren som får den til å virke ganske interessant. Det er daglig situasjon som kan ramme hvem som helst i skolen.

1 kommentar:

  1. Du skriver langt! Det er tydelig at dette har du kontoll over, og at du syns det er en god bok. Det er kult.
    Beskriv Espen. Hvordan er han; hvordan ser han ut/ hvordan er han som person?

    SvarSlett